Orbán Viktor rendkívüli interjút adott a köztévének! “A nyitás egy csalóka kifejezés.” “Csupa rossz hírt hallok:”

Orbán Viktor szerda este rendkívüli interjút adott a köztévének. A miniszterelnök elmondta, hogy a nyitás egy csalóka kifejezés, mert az országban inkább egy lépcsőzetes újraindítás veszi majd kezdetét.

Azért 2,5 millió beoltottnál húzták meg a határt az újraindítás első fokozatához, mert ez azt jelenti, hogy minden regisztrált 65 év fölötti be lesz akkorra oltva. Az idős emberek vannak a legnagyobb veszélyben, őket kell leghamarabb beoltani.

A kormányfő mindenkit arra kért, hogy tartsák be a szabályokat. A közterületen hordjunk maszkot és tartsunk megfelelő távolságot a másiktól.

Orbán Viktor elmondta: A brit variáns miatt most tömeges a fertőzés. Ezt a korlátozások már csak lassítani tudják, megállítani már nem. Egyetlen módon tudjuk ezt a vírust megállítani vagy megölni: az oltással. Ezért most minden erőnket az oltásra kell összpontosítani.

A miniszterelnök hangsúlyozta: nagyon sokan elvesztették már hozzátartozójukat, ismerősüket, mindenkit ért már veszteség a világjárvánnyal kapcsolatban. Épp ezért az országot nemcsak gazdaságilag, hanem lelkileg is újra kell indítani.

A gazdaság újraindításával kapcsolatban Orbán Viktor leszögezte, hogy az nem megy egyik napról a másikra, nem lehet rögtön kinyitni a szállodákat, éttermeket.

Orbán Viktor figyelmeztetett ő csak “csupa rossz hírt hall”, mondta, hogy ugyan az oltásokkal jól haladunk, de sok az áldozata a vírusnak. “Fontos, hogy az oltásellenes hangoknak ne adjunk teret, ezeknek ne üljünk fel” – tette hozzá a kormányfő, aki szerint ez már bűn, ezért különösen felelőtlennek nevezte azokat, akik másokat lebeszélnek, hogy felvegyék az oltást.Minél gyorsabban oltunk, annál hamarabb csökken a megbetegedések és a halálozások száma.

Orbán Viktor köszönetet mondott az orvosoknak és az ápolóknak az emberfeletti munkájukért, amit végeznek. Ne nehezítsük a munkájukat rémhírkeltésekkel, hagyjuk, hogy dolgozzanak.

A miniszterelnök elmondta, pontosan tudják, mit akarnak az emberek, hiszen a nyitással kapcsolatos nemzeti konzultációt több mint hatszázezren töltötték ki. Első helyen ki kell nyitni az iskolákat, második helyen munkát kell adni az éttermeseknek, szállodásoknak.

Orbán Viktor elmondta, mindig egy héttel előbb közölni fogja, hogy milyen újranyitási lépés várható.

A miniszterelnök az interjú végén közölte: a nyarunk szép és szabad lesz, most azonban a szívünk még a gyászoló hozzátartozókkal van.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!