Orbán Viktor nem lacafacázott: “Teljes körű átvilágítást és ellenőrzést rendeltem el!” Videón a részletek.

Orbán Viktor péntek reggel interjút adott a Kossuth rádióban. A kegyelmi ügyről így nyilatkozott:

Novák Katalin egy olyan kegyelmi ügyben mondott igent, amiben csak egyetlen helyes döntés születhetett volna, a nem.

Hozzátette: ezt szinte mindenki így érezte az országban, a jobboldalon meg különösen, hiszen a családi értékek, gyermekek védelme, a gyermek, mint érték, az a „mi politikai krédónk, hitvallásunknak a középpontjában áll”.

Hangsúlyozta: egy tisztességes országban, mint Magyarország, nem fordulhat elő olyan, mint ami a bicskei gyermekotthonban történt, és amit a kegyelmi ügy hozott felszínre.

„Ez egész egyszerűen elfogadhatatlan, és ha már nem lehet miszlikbe vágni azokat, akik hozzányúlnak a gyerekünkhöz, hát az a minimum, hogyha elítélték őket, akkor utána nincs pardon és nincs kegyelem” – jelentette ki

A miniszterelnök hangsúlyozta: szeretné látni, hogy hazai gyermekvédelmi intézmények vezetőinek kinevezésekor megfelelően elvégezték-e az alkalmassági vizsgálatokat.

Az ugyanis lehetetlen – mondta –, hogy ehhez hasonló eset, ilyen mismásolás megtörténhessen. Nyilvánvaló, hogy az alkalmassági vizsgálatot nem megfelelően végezték el, ez esetben ugyanis fel kellett volna, hogy tűnjön, hogy itt baj van.

Beszámolt arról: teljes körű átvilágítást és ellenőrzést rendelt el gyermekvédelmi ügyben, mert a bicskei pedofilügy “nem ismétlődhet meg”.

Különösen szomorúnak tartja, hogy egy-másfél évig ment a “mismásolás” a bicskei ügyben

„Itt rendet kell tenni, és személyesen végig fogom követni ezt a folyamatot” – tett ígéretet a miniszterelnök.

Itt a teljes interjút megnézheted:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!