Orbán Viktor nem lacafacázott legújabb posztjában: “Nem csoda, ha a feldühödött és magukat becsapva érző emberek…”

Orbán Viktor kedd délelőtti Facebook bejegyzésében ismét a brüsszeli szankciós politikát bírálta.

A miniszterelnök nem lacafacázott, kemény kritikát fogalmazott meg: “A bevezetett szankciók Európának is óriási károkat okoznak.

Sőt, a háború óta, tehát fél év alatt Oroszország 158 milliárd euró bevételre tett szert a megemelt energiaexportból. Ez fél év alatt több mint Oroszország 2021-es teljes éves exportbevétele.

Ráadásul ennek a pénznek a felét, 85 milliárd eurót az Európai Unió országai fizették ki. Nyugodtan kimondhatjuk: a szankciók következtében az európai emberek szegényebbek lettek, Oroszország pedig nem esett térdre.

Ez a fegyver visszafelé sült el, a szankciókkal Európa lábon lőtte önmagát” – kezdte bejegyzését a kormányfő, majd így folytatta:

“Brüsszelben, júniusban a bürokraták azt is ígérték, hogy a szankciók elhozzák a háború végét. A háború végét ma sem látjuk, az energiaszámlák pedig az egekbe szöktek.

A szankciós energiaárakat az európai vállalkozások nem, vagy csak nagy nehezen tudják kigazdálkodni. Választ várunk, egész Európa választ vár Brüsszeltől arra a kérdésre, hogy meddig fogjuk ezt csinálni.

Ha ez így megy tovább, egész Európa belegebed. Ideje erről őszintén beszélni amerikai barátainkkal is. Addig, amíg nem késő.

Európában egyre több a dühös ember. Mi tagadás, mi is azok vagyunk. A brüsszeli bürokratáknak meg kell érteniük, hogy nem lehet egész nemzetgazdaságok és emberek millióinak sorsával hazardírozni.

Ez felelőtlenség! A magas energiaszámlákra pedig azt válaszolni, hogy küldjük őket Moszkvába, bántó és sértő nyegleség.

Nem csoda, ha a feldühödött és magukat becsapva érző emberek egymás után váltják le a szankciókat támogató országok kormányait” – írta Orbán Viktor.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!