Orbán Viktor: Nem fogjuk hagyni és nem is fog sikerülni, mert minden magyarban van egy kis…

Sosem fogjuk megengedni, hogy a szabadság zászlaját kicsavarják a magyarok kezéből. Nem fogjuk hagyni és nem is fog sikerülni, mert minden magyarban van egy kis Petőfi – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Kiskőrösön.

A kormányfő az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a Petőfi-szülőház előtt tartott ünnepségen kiemelte:

A magyar szabadság hatalmas menete – bár tett néha vargabetűt és olykor zsákutcába is tévedt az elmúlt kétszáz évben – ma is tart.

„Petőfi Sándor ebben a menetben ma itt van velünk” – fogalmazott. Orbán Viktor azt mondta, látjuk, ahogy fellázad, amikor idegenek akarják megmondani a magyaroknak, hogyan éljenek.

Látjuk, ahogy szembefordul a világ hatalmasaival, akik újra be akarják olvasztani a magyarokat egy európai szuperállamba.

Látjuk, ahogy odakanyarintja a 12 pont elé, hogy legyen béke – közölte a magyar miniszterelnök.

Petőfi egy szabad Magyarország szabad polgára akart lenni – szólt a költő érdemeiről.

„Mi, mai elpuhult utódai úgy gondoljuk”, megérdemelte volna, hogy ágyban, párnák közt haljon meg, ő azonban másképp döntött: úgy halt meg, ahogy megénekelte, a világszabadság apostolaként, a magyar szabadságért vívott csatában.

„Minden magyarban van egy kis Petőfi. Éljen a szabadság, éljen a haza! A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – zárta szavait a miniszterelnök.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!