Orbán Viktor közölte, meddig maradnak a korlátozások, mikor lehet nyitni és milyen típusú nyitás lesz:

Orbán Viktor miniszterelnök március 19-én, péntek reggel a Kossuth Rádióban elmondta, a ma hatályban lévő korlátozó intézkedések egyelőre fennmaradnak, hétfőtől számítva még egy hétig biztosan.

Rengetegen vannak kórházban, sokan halnak meg, ez nem az a pillanat, amikor lazítani lehetne. A miniszterelnök szerint bőségesen van még szabad ágy, és lélegeztetőgépes szabad ágy is bőven rendelkezésre áll.

Az esetleges szigorításokról a kormányfő elmondta, hogy további megszorító intézkedéseket már nagyon nehezen viselne el Magyarország.

Most úgy néz ki, hogy az iskolák a tavaszi szünetet követően kinyithatnak. A fiataloknak azt üzente Orbán Viktor, hogy tartsanak ki, mert jó esély van arra, hogy szabad nyaruk lesz.

A húsvétra vonatkozó szabályokat Orbán Viktor a jövő pénteken fogja ismertetni.

A miniszterelnök az Operatív Törzstől azt kérte, hogy készítsék el az újraindítási tervet, úgy, hogy az oltottak száma legyen a kulcs. Az újranyitás lépéseit a beoltottak számához lehet viszonyítani. Minél több a beoltott, annál több újranyitási lépést lehet kivitelezni.

Az Online Nemzeti Konzultáció lezárult, abban a fokozatos nyitás mellett döntöttek a legtöbben. A kormányfő hangsúlyozta: akkor tudjuk megtenni az első újranyitási lépést, amikor minden regisztrált 65 év feletti magyar állampolgár be van oltva.

A nemzeti konzultációban az ember többsége azt választotta, hogy akinek van védettségi igazolványa, az már felmentést kaphasson bizonyos szigorítások, korlátozások alól.

Orbán Viktor ezzel összhangban elmondta, hogy a nyitás alatt lesz olyan időszak, amikor bizonyos szolgáltatásokat a védettségi igazolvánnyal rendelkezők fognak tudni igénybe venni.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!