Orbán Viktor közölte a pontos dátumot, amikorra biztosan szabadabb életünk lehet a mostaninál

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitó című rendezvényén Orbán Viktor miniszterelnök számos fontos dologra kitért és több lényeges döntést is ismertetett:

“Mikor indul újra az élet? Február közepén indítunk online konzultációt a nyitásról” – közölte a kormányfő. A Nemzeti Konzultáció tehát arról fog szólni, hogy a lazítás egy lépésben vagy több lépésben történjen meg, a nyitás pedig fokozatos, vagy teljes legyen.

Orbán Viktor elmondta: “Húsvétra biztosabb szabadabb életünk lehet, mint a mostani, ha addig fegyelmezetten tartjuk a szabályokat.” A miniszterelnök tehát április 3-ra ígért konkrét intézkedéseket egy mostaninál szabadabb életről.

A kormányfő szólt arról is, hogy a gazdaság újranyitását három lépcsőben tervezik:

Az első fázis áprilisig az alábbi lépéseket tartalmazza: lakásfelújítási támogatás, újlakás-áfa: 5 százalék, cél, hogy évente 40 ezer lakást építsen a magyar építőipar.

25 év alattiak szja-mentessége.

Ezen kívül pedig új hitelkonstrukciót vezetnek be: 10 évre 10 millió forintig 0 százalékos kamattal nyújtanak hitelt az újranyitó mikrovállalkozásoknak, három évig tartó hitelfizetési moratóriummal.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!