Orbán Viktor komolyan veszi a ma kezdődő nagyböjti időszakot: megmutatta, hogy nézett ki a mai reggelije

Idén pont ma, azaz február 17-én szerdán veszi kezdetét a húsvét előtti böjti időszak, aminek húsvét vasárnapján, azaz április 3-án van vége.

A nagyböjt a keresztény közösségekben a húsvét előtti negyven napos előkészületi, bűnbánati időszak. Lényege húsvétra, Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére való felkészülés a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás révén.

A nagyböjti időszakra eső hat vasárnapot az egyház nem tekinti böjti napnak (mivel minden vasárnap Krisztus feltámadásának emlékünnepe), ezért a böjti időszak a 7. század óta hamvazószerdával kezdődik a keresztény egyházi naptárban. A nagyböjt utolsó hete a virágvasárnappal kezdődő nagyhét. Teljes időtartama hamvazószerdától nagyszombatig 46 nap, amennyiben a vasárnapokat is beleszámítjuk.

Orbán Viktor miniszterelnök úgy látszik, igencsak komolyan veszi a húsvétot megelőző nagyböjti időszakot. A kormányfő ezt a képet tette fel a közösségi oldalára mai reggelijéről:

A képen jól látható, hogy mindössze néhány szem gyümölcsöt fogyasztott el reggelire a miniszterelnök, egy csésze kávé kíséretében.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!