Orbán Viktor elmondta, milyen három nagy ügyön fog dolgozni a kormány az elkövetkezendő hónapokban

Orbán Viktor miniszterelnök február 15-én hétfőn, napirend előtti felszólalásában értékelte az elmúlt hónapokat az Országgyűlésben. A kormányfő többek között a következőket mondta:

“Amint lesz elég vakcina, hozzákezdünk a korlátozások fokozatos és felelősségteljes enyhítéséhez, akciótervet indítunk és új gazdaságvédelmi lépéseket vezetünk be”.

Ebben lesz szerepe a hamarosan kezdődő online nemzeti konzultációnak, ami a miniszterelnök elmondása szerint hét kérdést tartalmaz majd. Orbán Viktor ezt követően rátért a gazdaságra.

“A magyar gazdaságot munkahelyteremtéssel, adócsökkentéssel és a beruházások támogatásával kell újraindítani” – szögezte le a kormányfő. Az ehhez kapcsolódó konkrét lépések pedig az alábbiak:

5%-os lakásáfa, orvosok béremelése, lakásfelújítási támogatás, bértámogatás, 13. havi nyugdíj, 25 év alattiak adómentessége és a kisvállalkozások ingyenhitele.

Orbán Viktor végül összefoglalta, milyen három nagy ügyön fog dolgozni a kormány az elkövetkezendő hónapokban: végigviszi a tömeges oltási programot, óvatosan kivezeti a korlátozásokat, újraindítja a gazdaságot.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Kiemelt kép: MTI – Kovács Tamás)