Orbán Viktor elmondta, mikor oldhatják fel a korlátozásokat: ekkorra kaphatjuk vissza a régi életünket

Péntek reggeli, szokásos interjúja során Orbán Viktor a világjárványról szólva a Kossuth Rádióban elmondta, hogy a helyzetet nehezen bírja ő maga is is. Mint mondta: mindannyian szabadulnánk ettől a nyomorúságtól.

A korlátozások feloldása kapcsán a következőket emelte ki:

“Ha a brüsszeli beszerzések ütemében haladunk, akkor nyár vége, ősz, mire a megszorításokat feladhatjuk. Ha az egészségügyi hatóság elvégzi a munkáját és a kínai vakcinát is választhatják az emberek, és még nem tudjuk pontosan mennyi orosz vakcinát is, akkor talán jóval a nyár előtt is visszakaphatjuk az életünket.”

A miniszterelnök elmondta, “nagyon nagy meló volt” az ápolok és az orvosok tevékenysége, ők hordják a hátukon a magyar egészségügyet. “A mi egészségügyi rendszerünk ütésálló képessége nemzetközi összevetésben is megállja a helyét” – fogalmazott Orbán Viktor.

Megígérte, amint lesz vakcina, minden regisztrált kap értesítést az oltás időpontjáról, előtte nem.

Orbán Viktor miniszterelnök azt is bejelentette, hogy legkésőbb 2022. január elsejétől a 25 év alatti fiataloknak teljes jövedelemadó mentességet adnának a tervek szerint, ezzel kapcsolatban viszont még tárgyal Varga Mihály pénzügyminiszterrel.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!