Orbán Viktor elárulta, milyen lazítások lépnek életbe szombattól és azt is: utazhatunk-e külföldre nyáron, és ha igen, akkor hova:

Orbán Viktor miniszterelnök április 30-i, pénteki interjújában a Kossuth Rádióban bejelentette: szombattól életbe lépnek a négymillió beoltottnál esedékes lazítások.

Szombat este már módosul a kijárási tilalom kezdete, este 11 óra helyett éjfélre kell hazaérnünk. A védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt megnyílnak az éttermek belső terei, a színházak, mozik, múzeumok, könyvtárak, állatkertek, fitnesztermek, uszodák.

A nyitás részleteiről IDE KATTINTVA mindent megtudhatsz.

A miniszterelnök elmondta: A nagykorúakat tekintve már többen vannak a védettek mint a nem védettek, a többséghez kell igazodnunk, nekik pedig már van védettségi igazolványuk, amit tudnak is használni.

A nyári utazásokról szólva Orbán Viktor közölte: Elterjedt, hogy akit kínai vakcinával oltottak majd az nem lehet utazhat külföldre, ezt szamárságnak minősítette. Hangsúlyozta: “Biztosak lehetünk abban, hogy semmilyen korlátozás nem lesz, az uniós igazolvány meg vagy lesz vagy nem, ha lesz is, csak később, mi arra nem akarunk várni, használjuk a saját kártyánkat, és megállapodásokat kötünk – közölte a miniszterelnök

“Felhatalmaztuk Szijjártó Péter arra, hogy kössön egyezségeket országokkal a védettségi igazolvány kölcsönös elfogadásáról. Montenegróval és Szerbiával már egyezséget is kötöttek erről, ide már biztosan lehet utazni.”

A miniszterelnök elmondta: Lagzikat azért csak ötmillió beoltott fölött lehet tartani, mert ott nem szeretnék kettészakítani a násznépet beoltottakra és nem beoltottakra.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!