Orbán Viktor elárulta, mikor és kik előtt lehet megnyitni a szállodákat: közel már az időpont, de csak bizonyos emberek számára

Orbán Viktor április 2-án, a szokásos, péntek reggeli rádióinterjújában elmondta, továbbra is legyünk óvatosak, mert ha nem tartjuk be a korlátozásokat, akkor nagy baj is lehet húsvétkor.

A miniszterelnök szerint a következő hetekben sok oltóanyag fog érkezni: Április 13-án meg fogjuk haladni a hárommillió beoltottat, rá egy hétre pedig a 3,5 milliót.

Húsvét után egy két nappal túl leszünk a 2,5 millió beoltotton, ekkor már meg fog változni az üzletek nyitvatartása. Akkor fogunk áttérni a négyzetméter alapú nyitvatartásra, 10 négyzetméterenként 1 ember lehet az üzletekben.

Április 20-a környékére el fogjuk érni a 3,5 millió beoltottat. Akkor jön majd a következő lépés a nyitásban, erről a miniszterelnök jövő pénteken tájékoztatja a közvéleményt.

Orbán Viktor hangsúlyozta: csak a vakcinával lehet megállítani, megölni a vírust. Nem szabad elzárkózni a keleti vakcináktól pusztán politikai okokból vagy régre visszanyúló felsőbbrendűségi érzésből.

Orbán Viktor reméli, hogy egy hét múlva, a következő interjújában már azt mondhatja, hogy minden regisztrált 65 év fölötti megkapta az oltást.

A kormányfő hangsúlyozta: Ha elértük a hárommillió vagy a inkább a 3,5 millió beoltottat, akkor a védettségi igazolvánnyal rendelkezünk előtt meg lehet nyitni a szállodákat, kulturális eseményeket. Ez majd ösztönzi az embereket arra, hogy oltassák be magukat.

Orbán Viktor leszögezte: nem fogják kötelezővé tenni az oltást, mert nem diktatúrában élünk. De a beoltottak, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők igénybe vehetnek majd olyan szolgáltatásokat, amiket a nem beoltottak egyelőre nem.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!