Orbán Viktor drámai videóüzenetet küldött a magyaroknak: “Csupa rossz hírem van!”

Orbán Viktor miniszterelnök ma is tárgyalt neves orvosokkal és kutatókkal, tárgyalásai után pedig drámai hangvételű videóüzenetben foglalta össze, hogy mire kell számítani.

Ezeket mondta:

Egy nagyon különleges tudást birtokló orvostudós-csoporttal találkoztam, járványmatematikusoknak szokták őket nevezni, ők azok, akik abban segítenek nekünk, hogy megérthessük, hogy az egészségügyi jelenségek milyen trendekké állnak majd össze, egyszerűbben fogalmazva: mi fogunk velünk történni a következő napokban és hetekben.

Csupa rossz hírem van: a helyzet úgy fest, hogy az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk.

Az újfajta mutációk megjelenése miatt a fertőzések száma erősen nő és nőni fog. Olyan terhelés lesz a kórházainkon, mint amilyen még nem volt. Minden orvosra, minden ápolónőre, minden lélegeztetőkészülékre szükségünk lesz.

Arra kérem a honfitársaimat is, hogy a saját maguk életében a lehető legfegyelmezettebben próbálják betartani azokat az előírásokat, amelyeket az operatív törzs közzétesz. Versenyt futunk az idővel, ha sokan regisztrálnak, sokan jelentkeznek oltásra, sokan oltják be magukat, akkor ez a nehéz időszak lerövidül. Ha kevesen regisztrálnak, kevesen oltják be magukat, a nagyon nagy nyomást jelentő időszak hosszabb lesz. Kérek mindenkit, regisztráljanak és oltassák be magukat – hangsúlyozta a kormányfő.

Itt meg tudod nézni a bejelentést:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!