Orbán Viktor drámai bejelentése: A világháború veszélye nem irodalmi túlzás, hanem…

A magyar emberekre nézve a háború aggasztó és veszélyes, a világháború veszélye nem irodalmi túlzás – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

Orbán Viktor azt mondta: miután egyre újabb és nagyobb teljesítményű pusztító eszközök bevetéséről hoznak döntéseket és a Nyugat egyre modernebb eszközöket bocsát az ukránok rendelkezésére, ezért meggyőződése, hogy a világháború veszélye nem irodalmi túlzás.

Hozzátette: amikor azt mondják európai és amerikai vezetők, hogy ha ez így megy tovább, akkor megérkezhetünk a harmadik világháborúba, akkor ez első hallásra hihetetlenül túlzónak tűnik, de ez reális veszély ebben a pillanatban.

A kormányfő hangsúlyozta: a háború egyre véresebb és brutálisabb, ugyanakkor a béke mellé álló európai országok és vezetők száma egyáltalán nem növekszik. Ezzel szemben az európai emberek elindultak a béke irányába, ahogy nő az áldozatok száma úgy fordulnak az emberek egyre inkább a tűzszünet és a béketárgyalások irányába.

A magyar békepárti javaslat a tűzszünetről szól – közölte a miniszterelnök. Orbán Viktor azt mondta, a magyar parlament határozatot fogad el, amelyben kitart a béke álláspontja mellett és tűzszünetet követel.

A magyar álláspont nem arról szól, hogy milyen békeszerződés legyen, hanem arról, hogy legyen tűzszünet – fogalmazott.

Oda kellene eljutni, hogy tűzszünet legyen, ne haljon meg több ember, és ha van tűzszünet, akkor van esély arra, hogy kigondolják a béketárgyalások kereteit – jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor arról is szólt, meddig maradhat az élelmiszerárSTOP. Hogy pontosan mit mondott, ide kattintva tudhatod meg.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI)