Orbán Viktor Dallasban elárulta: “Elég bátraknak kell lennünk ahhoz, hogy akár a legérzékenyebb…”

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az Egyesült Államokban, Dallasban az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) mondott megnyitóbeszédet.

Össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert “mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren” – jelentette ki a kormányfő.

Hangoztatta, hogy 2024-ben mind az Egyesült Államokban, mind az Európai Unióban fontos választásokat tartanak, és ezek fogják “meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját”.

Hangsúlyozta: „az értékeink, úgymint a nemzet, a keresztény gyökerek és a család lehetnek sikeresek a politikai harcmezőn”, még ma is, amikor a politikai életet a liberális hegemónia uralja. Ezeket az értékeket sikeressé és fősodratúvá tették Magyarországon – vélekedett.

A miniszterelnök úgy látja, a siker kulcsa, hogy 100 százalékon kell harcolni : „az igazat mondjuk, és kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha ezért a fél világ támad bennünket”.

Kiemelte: a mai progresszívok újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről, de ha leválasztják a nyugati civilizációt zsidó-keresztény örökségéről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg a történelemben.

A tanítások alapján elég bátraknak kell lennünk ahhoz, hogy akár a legérzékenyebb kérdésekkel is foglalkozzunk, úgymint a migráció, a nemek szerepe és a civilizációk összecsapása – fejtette ki Orbán Viktor. Egy keresztény politikus nem lehet rasszista – tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy “az Európai Unió okostojásai is nyomást gyakorolnak ránk”. Vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben, “barátra és szövetségesre kell találnunk egymásban” – fogalmazott.

Itt meghallgathatod a beszédet teljes egészében:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI)