Orbán Viktor bejelentette, milyen szabályok lesznek érvényben karácsonykor és szilveszterkor: kiderült, lesznek-e kivételek és ha igen, mikor

Orbán Viktor miniszterelnök most jelentette be Facebook videójában, milyen szabályokra számíthatunk idén karácsonykor illetve szilveszterkor.

Egy hónap telt el a szigorú járványügyi szabályok bevezetése óta. Két hete pedig célzott tömeges tesztelés indult. A miniszterelnök több konzultációt is folytatott professzorokkal és járványügyi szakemberekkel. A válasz egyöntetű volt, a szigorú intézkedéseket fent kell tartani.

A jelenlegi kijárási tilalom és szigorú intézkedések január 11-ig, tehát további egy hónapig érvényben maradnak. Hogy december 24-én, Szenteste tehetünk-e kivételt, az csak december 21-én dönthető el az akkori állapotok ismeretében.

Azt viszont biztosan kijelenthető, hogy december 31-én nem lesz kivétel, este nyolc után továbbra is kijárási tilalom lesz érvényben, ami azt jelenti, hogy nem lehetnek nagyobb szilveszteri bulik és utcabálok.

A megoldást a vakcina jelenti majd, a Kormány arra törekszik, hogy a magyar állampolgárok minél hamarabb és minél biztonságosabban juthassanak hozzá a vakcinához.

Itt tudod meghallgatni a teljes bejelentést:

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!