Orbán Viktor bejelentette, mi lesz az inflációval és az ársapkákkal: “Áprilisban érzékelhetően…”

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában vészjósló kijelentést tett az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban.

Ha kíváncsi vagy rá, pontosan milyen jóslatot mondott, ide kattintva megtudhatod.

A magyar kormányfő arra szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy a háború támogatása helyett a tűzszünetet és békét előidéző tárgyalásokra mozgósítsa energiáit.

Orbán Viktor miniszterelnök a rádióinterjúban arról is beszélt: Ukrajna pénzügyi értelemben nem létező ország, az ország működtetését az Európai Unió finanszírozza – köztük a magyarok is –, ez pedig tönkreteszi Európát.

Hozzátette: még nem tartunk ott, hogy az európai közvélemény rákényszerítse az európai vezetőket a háborúval és a szankciós politikával kapcsolatos álláspontjuk megváltoztatására, „de el fog jönni az igazság pillanata”. Mert ami most történik, az tönkreteszi Európát. Tönkreteszi a biztonságát, tönkreteszi a gazdaságát – hangsúlyozta.

Ha Európa és Amerika nemmel válaszol arra a kérdésre, fenntartja-e Ukrajnát, a háborúnak vége lesz – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, egyelőre azonban nem ez történik. A sok tízmilliárd euró pedig hiányzik az európai gazdaságból, így ez a végtelenségig nem folytatható – jelentette ki.

Az inflációval kapcsolatban a kormányfő elmondta: áprilisban érzékelhetően csökkenhet, májusban és júniusban pedig már határozottabban az üteme.

Ugyanakkor ami eddig történt az árindex csökkentése érdekében, az nem elegendő ahhoz, hogy kivezessék az ársapkát.

Van ugyan néhány termék, különösen az élelmiszerek között, amelyeken keresztül az üzletek versenyeznek a vevőkért, de ezen áruk spektruma még szűk – mondta.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI)