Orbán Viktor: “Az én célom változatlan! Oda szeretném eljuttatni az országot, hogy…”

Orbán Viktor miniszterelnök június 18-án reggel a Kossuth rádióban elmondta: az oltások tekintetében van másfél-két hónapnyi előnyünk az EU többi tagállamához képest, az élet újraindításában is az elsők között vagyunk. Ezzel együtt hozzátette:

„Engem nagyon aggaszt, hogy van 3 millió ember, aki nem oltatta be magát”. “Aki nincs beoltva, azt meg fogja találni a vírus” – mondta Orbán Viktor. „Senki ne üljön fel ennek a nyári hangulatnak” – tette hozzá.

A gazdaságról szólva a kormányfő a következőket mondta: “Az én célom változatlan: oda szeretném eljuttatni az országot, hogy ne hitelfelvevők, hanem hitelnyújtók legyünk. A költségvetési hiány nulla legyen vagy többeletes legyen a büdzsé, és az államadósság is nulla körül legyen. De ez a következő egy-két évben nem lehetséges, a válság sok embert megtépázott.”

Most nem tartalékolni kell, most az ország visszaerősítésén kell dolgozni – közölte, tehát „oda kell adni a 13. havi nyugdíj következő szakaszát, most kell bevezetni az adómentességet a fiataloknak, ha dolgoznak, most kell visszafizetni a befizetett adót a családoknak, most kell megállapodni a vállalkozókkal, hogy milyen feltételek mellett tudnak 200 ezer forintos minimálbért adni” – a helyreállítás ideje van itt, hangsúlyozta a kormányfő, ebben a szellemben készült a költségvetés is.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!