Nyilvánosságra hozták Tina Turner halálának okát: már biztos, hogy így történt a tragédia

Még mindig csak alig ocsúdott fel a világ abból a sokkból, melyet Tina Turner szerdai halála jelent.

Egyre-másra születnek a megemlékezések: sokan írják le gondolataikat Tináról.

Tóth Vera is írt egy csodás megemlékezést, sőt, egy videót is megosztott, melyen káprázatosan énekli Tina egyik legnagyobb slágerét. Mikor meghallgattuk, azonnal jött a libabőr! Ide kattintva te is láthatod a videót.

Ide kattintva pedig megnézheted, hogy festett Tina Turner a legutolsó nyilvános videójában.

Tina Turner 1957-ben kezdte pályafutását Ike Turner Kings of Rhythm együttesében. Little Ann néven 1958-ban jelent meg első felvétele, a Boxtop. 1960-ban debütált Tina Turner néven az A Fool in Love című duettel.

Az Ike & Tina Turner duó „a történelem egyik legformabontóbb zenei formációjává vált”. Olyan slágereket adtak ki 1976-os feloszlásukig, mint az It’s Gonna Work Out Fine, a River Deep – Mountain High, a Proud Mary és a Nutbush City Limits.

Az 1980-as években Turner elindította és meg is valósította „a zenetörténelem egyik legnagyobb visszatérését”.

1984-es, többszörös platinalemezes Private Dancer című albumáról kiadta a What’s Love Got to Do with It című slágert, amely elnyerte Az év felvételének járó Grammy-díjat, és Turner első és egyetlen első helyezett dala lett a Billboard Hot 100-as listáján.

44 évesen ő volt a legidősebb női szólóelőadó, aki a Hot 100-as lista élére került. Ezután vett igazi lendületet a karrierje, és számtalan más slágert is elénekelt, melyek a mai napig nagyon népszerűek.

Közben nyilvánosságra hozták Tina Turner halálának pontos okát: A tájékoztatás szerint a rock’n’roll királynőjeként emlegetett énekesnő természetes halált halt Zürich közelében található otthonában.

A menedzsere elárulta, hogy a 2009-ben visszavonult énekesnő 2013-ban agyvérzés kapott, és három évvel később bélrákot diagnosztizáltak nála.

2017-ben pedig veseátültetésre volt szüksége, ugyanis haláláig vesebetegségekkel, és más komplikációkkal küzdött.

Férje, Erwin Bach mindenben támogatta, és végig küzdött vele a színfalak mögött, a férfi adományozta egyik veséjét a betegeskedő énekesnőnek. Emellett a magas vérnyomásával is évtizedek óta küszködött.

A menedzser közölte: Tina Turner békésen hunyt el szerdán, otthonában.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!