Nóóórmális? Többen is belerongyoltak a brutál nagy munkagépbe: íme a döbbenetes videó

Egészen érthetetlen videót tett közzé a Magyar Közút a közösségi oldalán. Belegondolni is rémisztő, hogy sok ember mire figyel, illetve inkább mire nem figyel nagy tempónál, vezetés közben.

Két esetben is előfordult szeptemberben gyorsforgalmi utaknál, hogy felelőtlen sofőrök belerongyoltak útkarbantartó járművekbe.

Ezek a hatalmas monstrumok tényleg csak 1 centiről látszanak? Így ír erről a Magyar Közút:

“Sajnos ez a hónap sem telt el úgy, hogy a kezelésünkben lévő 291 kilométernyi gyorsforgalmi úton ne törték volna össze munkaterületeket védő energiaelnyelővel felszerelt munkagépeket az autósok.

A dunakeszi és a szigetszentmiklósi mérnökségünk területén is történt egy-egy hasonló eset az elmúlt hetekben.

Mindkét helyszínen a forgalomterelést ahogy kell, jóval előre jeleztük a digitális kijelzőkön, 2 helyszínen előjelző autók is kint voltak és magán a munkaterület kezdetén lévő, energiaelnyelővel felszerelt hatalmas narancssárga színű teherautókon is volt jól látható főjelző.

A második, nagytarcsai csomópont előtt történt esetnél ráadásul mindössze 70 másodperce állt be a belső sávba az energiaelnyelővel felszerelt teherautó, hogy a terelést kiépíthessék a szakembereink, amikor belementek.

A felvételeken jól látszik, hogy az autósok döntő többsége időben és megfelelően sorolt be, de a két balesetező sofőr szinte csak centikkel a becsapódás előtt vette észre a gépeinket.

A hasonló esetek miatt kérjük, hogy minden sofőr a vezetésre, a forgalomra koncentráljon! Figyeljétek az előjelzéseinket, azokat vegyétek komolyan, soroljatok be időben és a munkaterületek környezetében fokozott óvatossággal közlekedjetek, nemcsak magatok, hanem a többi autós és munkatársunk biztonsága érdekében” – olvasható a bejegyzésben.

Itt a megdöbbentő videó az esetekről:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!