Nemsokára jöhet a márciusi hó: mutatjuk, mikorra ér ide a markáns, csapadékot is hozó hidegfront

Az alapvetően napos, a sokévi átlaghoz képest jóval melegebb idő a következő napokban még kitart, egészen csütörtökig, pénteken azonban markáns hidegfront érkezik, lehűléssel, csapadékkal, ami helyenként hózápor formájában hull majd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken ér el bennünket a hidegfront, melynek felhőzete húzódik fölénk észak felől, amelyből több helyen lehet esőre, záporesőre, főként a hegyekben hózáporra számítani. A délnyugati, majd az északira forduló szelet sokfelé kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a maximum-hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű, délkeleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Szombaton a front felhőzete levonul rólunk, mögötte felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan valószínű hózápor. Az északias szelet nagy területen kísérik élénk vagy erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -4 fok között várható, de a fagyzugokban hidegebb lehet, a maximum-hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Általában gyengén felhős, napos időre van kilátás. Csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban általában -1 és -6 fok között alakul, de a szélcsendes völgyekben hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet 3 és 7 fok között valószínű.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)