Németh Lajos elárulta, hány napig marad velünk a holnap érkező, csontrepesztő hideg: sajnos durva számot mondott

Noha a tévében már nem láthatjuk időjárást jelenteni Németh Lajost, a meteorológus természetesen mind a mai napig figyelemmel kíséri az időjárási helyzeteket.

Sőt, saját Facebook oldalt is létrehozott, ahol szinte naponta oszt meg érdekességeket, előrejelzéseket az aktuális meteorológiai történésekről.

Csütörtöktől az idei tél, sőt, az is lehet, hogy az elmúlt pár év leghidegebb időszaka köszönt ránk, ezért a Blikk megkereste Németh Lajost, akitől többek között azt szerették volna megtudakolni, meddig marad velünk ez a farkasordító hideg.

A meteorológus így válaszolt:

“Csütörtökre virradóra váltja fel az eddigi enyhe levegőt a szibériai hideg. Csütörtöktől viharos, helyenként 90 kilométer/órás szél tör be hazánkba. (…) Szerencsére csak vendégségbe érkezik a hideg, ami bár elárasztja hazánkat, de nem nagy a nedvességtartalma, ezért jelentős havazást nem okoz. (…) Kemény fagyok viszont lesznek, sokfelé mínusz 10 fok is lehet. Az ország hidegebb tájain, magasabb pontjain, ahol összefüggő hótakaró kialakul, ott éjszaka akár –20 fok is lehet. Tíz nap után azonban enyhül az idő.”

A meteorológus szerint tehát akár 10 napig is velünk maradhat a csütörtökön érkező rettenetes hideg. Facebook oldalán is hasonló előrejelzést közölt:

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!