“Nem akarok meghalni” – mondta édesanyjának, de már késő volt. 35 éve hunyt el az egyik legszebb magyar lány.

Kevés tragikusabb életút létezik a 17 évesen elhunyt Molnár Csilláénál. Szinte még gyerek volt, alig múlt 16 éves, amikor 1985 tavaszán jelentkezett a Miss Hungary szépségversenyre.

Évtizedek óta az volt az első szépségverseny Magyarországon, így elképesztően nagy figyelem irányult a megmérettetésre, már a kezdeti válogatóktól fogva. A döntőre 1985. október 4-én került sor, amit Molnár Csilla óriási fölénnyel nyert meg.

A 16 éves lányra a győzelem boldogsága mellett óriási teher is szakadt. Egy csapásra országosan ismertté vált, nem volt egy perc nyugta sem, rengeteg felkérésnek kellett eleget tennie. Még a gimnáziumot is magánúton kellett folytatnia, annyi feladat hárult rá.

Mindeközben elindult a Miss Európa szépségversenyen is, és 1986 február 28-án 3. helyezést ért el. A példátlan sikerek hatására szinte az egész ország róla beszélt. Rengetegen keresték a kegyeit kik szívjóságból, kik azért hogy kihasználják.

Megindultak a pletykák, egyre több magánéleti és közéleti konfliktust kellett ennek a rendkívül fiatal lánynak elviselnie. A kedves, jószívű vidéki lány nem volt hozzászokva az intrikákhoz és a pletykákhoz, ezért 1986. július 10-én halálos adag gyógyszert vett be.

Kora délután hazament, felsietett a családi ház emeletére és bevett az édesapja fájdalomcsillapítójából 24 pirulát. Segélykérés volt ez, de annak a legrosszabb módja. “Nem akarok meghalni!” – mondta édesanyjának, amikor tudatosult benne, hogy mit tett. Két mentőkocsi érkezett. Mindent megtettek. Hiába. Molnár Csilla életét vesztette.

Nem bírta a rettenetes idegfeszültséget, mi pedig, ahogy Homonyik Sándor dalában is hallható: nem vigyáztunk rá. 35 éve nincs köztünk. Álmodj, királylány!