Nem tudta fizetni hitelét, a mélybe vetette magát a 69 éves Imre bácsi! Magyarország, 2022… – miért tűrjük ezt?

Szörnyű tragédiáról kaptunk hírt. Fájdalmas, drámai is tanulságos emberi sorsról.

A Blikk számolt be részletesen a szívfacsaró eseményekről, a 69 éves Imre bácsi sorsa pedig – sajnos – egyáltalán nem példa nélküli.

A férfi végső elkeseredésében leugrott a Meszlényi hídról. A történetet a gyászoló özvegy mesélte el a lapnak, könnyeivel küszködve:

“Reggel hatkor még elvitt kocsival a munkahelyemre, utoljára azt mondta, jön is értem este, de egy órával később már a rendőrök hívtak fel.

Szomorúak voltunk és csalódottak is mindketten mostanában, hogy elveszik a házunkat, de ezen kívül nem vettem észre rajta semmi szokatlant” – mondta az asszony.

Sorsuk igazi dráma, melyről a Blikk így tudósít: A házaspár két évtizede vett fel három és félmillió forint hitelt, amiből egy alkalommal másfél milliót egyben be is fizettek.

A férfi nyugdíjából öt éve 70 ezer forintot vontak le havonta, de az asszony korábbi fizetéseiből is törlesztettek folyamatosan.

Ennek ellenére – az özvegy elmondása szerint – a kamatok miatt a tartozásuk már a tízmilliót is elérte, a száz négyzetméteres, a jelenlegi piaci helyzetben több mint húszmilliót érő ingatlanjukat pedig csupán jóval áron alul, nyolcmillió forintért értékesítették az árverésen.

Imre felesége így mesélte tovább a történetet: “Két hónapja kaptuk az első levelet az árverésről, s a férjem borzasztóan nehezen viselte, hogy elveszik az otthonunkat.

Ide kötötte őt minden, húsz éve ez volt az otthonunk. Mindig azt mondta, én tartom benne a lelket, de ezek szerint nem bírta tovább.

A forgalmijában hagyott egy cetlit, amire felírta a számom, hogy a rendőrök értesíthessenek.

A politikusoknak viszont tenniük kell valamit, mert rengeteg család kerül utcára kisgyermekekkel. Ugyan nekem lesz hova mennem, de sokaknak nem akad segítsége” – figyelmeztetett mindenkit a megtört asszony.

Neked mi a véleményed? Írd meg kommentben, Facebook oldalunkon!