Nem szabadulunk a hidegtől: fagyos éjszakák várnak ránk, hózápor is lehet. Jól látszik, mikortól jön a melegedés:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő néhány napban még fagyos éjszakák várnak ránk, néhol hózáporral:

“Hétfő délután a többórás napsütés mellett a nap első felében a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén lehet átmenetileg vastagabb a felhőzet, illetve délután északon, északkeleten fordulhatnak elő erősebben felhős időszakok. Délután, este az Északi-középhegységben és az Alföld északi felén alakulhat ki helyenként zápor, hózápor. Az északi, északnyugati szelet többfelé élénk, a Dunántúli-középhegységben néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. Késő estére -3, +3 fokra hűl le a levegő.

Kedd hajnalban általában derült vagy kissé felhős időre lehet számítani, de az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön több lehet a felhő, és ezeken a tájakon az éjszaka első felében még kialakulhat zápor, hózápor. Emellett hajnalban a Nyugat-Dunántúlon is megnövekszik a felhőzet. Az északi, északkeleti szél főként az Alföldön időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és 0 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken -10 fok is előfordul.

Kedden, a nap első felében többnyire gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Délutántól az északi, északnyugati megyékben vastagabb felhőzet jelenik meg, amely estétől dél, délkelé terjeszkedik, azonban számottevő csapadék ebből sem várható. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Szerdán északnyugat felől csökken a felhőzet, és gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Legfeljebb jelentéktelen zápor, hózápor fordulhat elő néhány helyen. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet +1 és -6, a maximum 5 és 10 fok között várható.

Csütörtöktől már sokkal barátságosabb idő vár ránk: A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +3 és -4 fok között valószínű, azonban a kevésbé felhős, fagyzugos helyeken ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet az északkeleti vidékeken 6, délnyugati tájainkon 16 fok közelében várható.”

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)