Nem akartam hinni a szememnek, mikor láttam, mit tesz a down-szindrómás pénztáros a lányommal!

Suzie Skougard a lányával, Carlyvel épp az élelmiszerboltban vásárolt a kaliforniai Mission Viejo-ban, amikor Sydney, a pénztáros odalépett hozzájuk. A nők már ismerték egymást, egy nagyon különleges kapocs köti össze őket – Sydney és Carly is Down-szindrómás.

Ez a találkozás olyannyira megérintette Suzie-t, hogy egy Facebook bejegyzést írt róla, mert szerette volna megosztani a csodálatos élményt a barátaival is. A posztot néhány nap alatt több ezren osztották meg. Aki elolvassa, megérti, hogy miért.

Ez a nő a helyi élelmiszerboltban dolgozik, és én mindig az ő pénztárát választom. Már akkor is mindig őt választottam, amikor még nem voltam terhes, hiába volt nála hosszabb a sor. Amikor várandós voltam, kihasználtam azt a pár percet és beszélgettem vele.

Szerettem volna tudni, hogy milyen élete lesz a kislányomnak Down-szindrómával, amikor majd idősebb lesz. Hogy fog élni? Olyan lesz-e, mint ez a nő?

Soha nem említettem neki, hogy Carlynak is Down-szindrómája van, ám egy nap, amikor Carly körülbelül 6 hónapos volt, hirtelen magához ölelte, és azt mondta:

“Down-szindrómája van.”

“Igen”, válaszoltam.

“Ma, amikor kimentünk a boltból, azt mondta: “Nekem is Down-szindrómám van (mint Carlynak), és nagy a szívem.”

“Valóban nagy szíved van” – feleltem.

“Ismeri a jelbeszédet?” – kérdezte, és Carly felé mutatott.

“Ismer egy pár jelet.”

“Amikor kicsi voltam, ezt (azt mutatja, hogy többet) és ezt (azt mutatja, hogy kérem) a jelet ismertem”

“Igen! Carly is tudja ezeket!”

“És van még egy, amit szeretnék megmutatni neki. Megtanítom rá!” És azt mutatta, hogy Szeretlek ”

“Vannak, akik úgy vélik, hogy a Down-szindrómások nem járulnak hozzá a társadalomhoz, de aznap, a sok nemtörődöm ember között bebizonyította ennek az ellenkezőjét. Csupán azzal, hogy önmaga volt, hihetetlen ajándékot adott nekünk – egy mosolyt.”

Bármire képes vagy. Ezt sose felejtsd el. Mindenki tud valamit, amit ő tud a világon a legjobban. Ezért születettél meg.

Fontosnak tartod az üzenetet? Akkor ne felejtsd el megosztani!