Nem akárkik próbáltak feljutni az M2-es autóútra: fotók is készültek

Meglehetősen szokatlan hírről számolt be a Magyar Közút a közösségi oldalán: kecskék szerettek volna az M2-es útra jutni:

“Múlt szombaton bejelentést kaptunk, hogy az M2-es autóúton kecskék próbálnak meg feljutni a pályára.

A rendőrökön és az újpesti Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat emberein kívül a Dunakeszi mérnökségünk kollégái is a helyszínre siettek.

Végül az egyik felüljáró oldalán találtak rájuk. A munkatársaink is próbáltak segíteni, de rájuk támadt az egyik megrémült kecske, a másik pedig azonnal ment volna az úttestre.

Míg a rendőrök lezárták a pályát, addig az őrszolgálat embereivel dolgoztak össze kollégáink. A kiváló csapatmunka nyomán a pálya melletti építési telken egy beton csőbe terelték az állatokat, ott befogták és elszállították őket az őrszolgálatosok egy állatsimogatóba.

A kecskék idős gazdája is a helyszínen volt, aki próbált segíteni a mentésben, de az Őrszolgálat munkatársai inkább elküldték a helyszínről, mert segítő szándéka ellenére is inkább csak nehezítette a befogást.

Tudomásunk szerint a kecskék már több napja megszöktek és valószínűleg aranysakál elől menekülhettek, ami megölte a gidáikat, ezért is voltak annyira megrémülve, megvadulva.

Nagyon köszönjük az Őrszolgálat és kollégáik profi munkáját, a rendőrség segítségét, így gyorsan, hatékonyan és szerencsésen végződhetett ez a kaland” – olvasható a beszámolóban.

Íme a képek:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Képek és kiemelt kép: Magyar Közút Instagram oldala)