Ne már! Szerdától újabb benzináremelés jön, kiszámoltuk, mennyivel nőtt a benzin és a gázolaj ára februárban összesen, bődült nagy szám jött ki

Úgy tűnik, hogy nincs megállás a benzin és a gázolaj árának emelkedésében, már így is irgalmatlan nagyot nőttek az árak ebben a hónapban, és ki tudja, hol a vége…

A holtankoljak.hu információi szerint szerdától a benzin átlagára bruttó 6 forinttal, a gázolaj átlagára pedig bruttó 4 forinttal emelkedik.

Mindez pedig azt jelenti, hogy a benzin literenkénti átlagára 410 forintra nő, a gázolajé pedig 425 forintra nő február 24-étől a magyar kutakon. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Az idén, a sorozatos áremelések miatt csak februárban a benzin ára 19 forinttal, a gázolaj átlagára pedig 23 forinttal nőtt. Vajon meddig tart még az emelkedés?

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!