Nagyot változik időjárásunk még a hétvége előtt: tisztán látszik a fordulat, erre kell számítani a következő napokban

Míg az utóbbi napokban bizony sokszor csípős fagyokkal szembesülhettünk hajnalban és a reggeli órákban, a hétvége előtt mindez megszűnni látszik, és a legtöbb helyen már éjszaka sem kell fagyra számítani, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből:

“Pénteken az ország nagy részén erősen felhős, illetve borult lesz az ég, de északon, északkeleten napközben átmenetileg hosszabb időre is felszakadozhat a felhőzet. Kora délutánig több helyen várható kisebb eső, zápor (reggel az északkeleti határ közelében, illetve a hegyekben néhol havas eső, hó is hullhat), majd hazánk északi, északkeleti felén megszűnik a csapadék. Az ország déli, délnyugati felén továbbra is eshet az eső, sőt délutántól összefüggőbb és intenzívebb lehet a csapadék. A nyugati szél megélénkül, főleg az északi, északkeleti megyékben meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Szombat éjjel jobbára borult lesz az ég, reggeltől nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén több-kevesebb napsütés is lehet, de délután, este főleg az északi, északnyugati területeken ismét erősebben megnövekedhet a felhőzet. Az éjszakai, reggeli órákban főként az ország déli, délkeleti felén sokfelé számítani kell esőre, ott helyenként nagyobb mennyiség is eshet. Napközben szórványos valószínű eső, záporeső, nagyobb eséllyel az ország északi, északkeleti tájain. A nyugati szelet továbbra is többfelé élénk, helyenként erős széllökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -1, +5, délután 10 és 15 fok között alakul.

Vasárnap átmeneti felszakadozások mellett inkább erősen felhős idő lesz a jellemző. Több helyen számítani lehet esőre, záporra. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +6, a maximum-hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul.”

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)