Müller Cecília: “Most sajnos helyzet van!” Ez a két dolog szükséges ahhoz, hogy újra lazításokról lehessen szó:

Éppen egy éve, 2020. március 4-én regisztrálták az első két koronavírusos esetet Magyarországon – közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján.  Sajnos egy év sem volt elegendő ahhoz, hogy a világjárvány eltűnjön az életünkből.

“Ezt a pandémiát nagyon nehéz kezelni, nagyon nehéz legyőzni, a mai napon bejelentett intézkedések sajnos szükségszerűek” – közölte. Ezekről a szigorító intézkedésekről (bezárnak az óvodák, iskolák és a legtöbb üzlet) ITT ÍRTUNK részletesen.

“Most sajnos helyzet van, ez azt jelenti, hogy rendkívül magasak a járványügyi megbetegedési és halálozási adatok. Február 18-án jelentettük be a harmadik hullámot, és azóta 2533-mal nőtt a kórházban ápoltak száma. A jelenleg terjedő variánsok jóval fertőzőképesebbek, jóval több embert tudnak megfertőzni. A mai reprodukciós ráta 1,3, és ez folyamatosan nő. Lazítás csak akkor várható, ha újra 1 alatt lesz ez a szám” – húzta alá. – hangsúlyozta Müller Cecília.

Rámutatott, két védekezési módnak egyszerre kell zajlania, nagyon szigorúan: a kontaktusszám csökkentésének és a vakcinációnak. Enélkül nem várható a fertőzési adatok jelentős javulása – hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!