Müller Cecília: Ha nem javulnak a számok, újabb szigorítások jöhetnek. Egy intézkedést már most is mérlegelnek:

Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs március 1-i, hétfői sajtótájékoztatóján sajnos szinte csak rossz hírekkel szolgált.

Elmondta, hogy a hétvégén 652 fővel emelkedett a kórházban ápoltak száma, tehát nem csak a fertőzöttek száma nő, hanem a súlyosabb esetek száma is. Kitért arra is, hogy péntek óta 86-tal emelkedett a lélegeztetőgépre szorulók száma is itthon. Ezek az adatok egy nagyon intenzív, erőteljes, exponenciális növekedést mutatnak. Félő, hogy a magyar egészségügyi ellátórendszert is nagyon megterheli a növekvő fertőzésszám.

Ezért rendkívül fontos, hogy a következő hetekben még nagyobb fegyelemmel tartsuk be a szabályokat – kérte. Müller Cecília figyelmeztetett: a követhető hetekben nagyon nagy mértékű emelkedésre számíthatunk, ezt ki kell mondani.

A szennyvízben is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának a jelenléte, különösen Kecskeméten, Békéscsabán és Budapesten. A tisztifőorvos elmondta: ha így emelkednek a számok, újabb járványügyi intézkedések bevezetésére, újabb szigorításokra is szükség lehet. Újságírói kérdésre válaszolva közölte, mérlegelik a digitális oktatásra való átállás lehetőségét.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!