Müller Cecília: a megbetegedések többségét most már a brit variáns okozza. Ez a 3 tünet jellemző rá:

Müller Cecília az Operatív Törzs március 8-i, hétfői sajtótájékoztatóján számos fontos dologra hívta fel a figyelmet.

Két hét alatt megduplázódott a lélegeztetőgépen lévők száma, a kórházi betegeké egy hét alatt 33 százalékkal nőtt. Sok fiatal is súlyos állapotba, illetve kórházba kerül. A tünetek jelentkezése után gyorsan lélegeztetőgépre lehet jutni. A megbetegedések 70-80 százalékát most már a brit variáns okozza – mondta Müller Cecília.

1 002 714 ember kapta már meg az első koronavírus-oltását Magyarországon, a másodikat 307 929 fő – közölte Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos szerint ezzel az unióban a 2. helyet foglaljuk el a lakosság beoltottsági arányát nézve.

„Az új mutációknál az első jellemző tünet a köhögés, és sokaknál alakul ki hirtelen magas láz és ízületi fájdalom. Ezért olyan fontos, hogy valamennyi közterületen viselni kell a maszkot – hangsúlyozta Müller Cecília.

A brit vírusmutáns fertőzőképessége sokkal magasabb. A kórházban lévők arról számoltak be, hogy egyre több fiatalt érint a megbetegedés és kerülnek súlyos állapotban kórházba – mondta kérdésre Müller Cecília. Órákon belül bárki lélegeztetőgépre kerülhet – tette hozzá az országos tisztifőorvos.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!