Miniszterelnökség: Ezzel a 2 feltétellel maradhat csak január 1-től a benzinár-STOP

Úgy tűnik már a lakossági tualjdonban lévő magyar rendszámú autók sem biztos, hogy élvezhetik az üzemanyagár-STOP előnyeit január 1-től.

Január elsejétől csak bizonyos feltételekkel tudják fenntartani a benzinárstopot – közölte a Miniszterelnökség az ATV híradójával.

Vagyis csak akkor maradhat az üzemanyag-ársapka, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan, a százhalombattai finomító pedig folyamatosan működik –  írta a Miniszterelnökség a tévécsatorna kérdésére.

Közben egyre több kúton nincs benzin vagy gázolaj, már nemcsak a kisebb vidéki kutak, hanem Budapest is érintett.

A Shell töltőállomásain korlátozást vezettek be, eszerint 95-ös benzinből egy alkalommal legfeljebb 20 ezer forintért vehetnek az autósok, a gázolaj esetében pedig 50 ezer forint ez a határ.

Az energetikai szakértő nyilatkozata szerint kormánynak lépnie kell.

„Hogyha megint tovább viszik, és ugyanezen az áron, forintban, akkor valójában az lesz, hogy a fogyasztás tovább fog emelkedni, ugye ezt a tendenciát már látjuk.

Ugyanakkor nem lesz elég finomítói kapacitás, és ha bármi történne a barátság kőolajvezetékkel, akkor már az alapanyag is hiányozni fog.

Szerintem decemberben ezt át kell majd gondolni, hogy hogyan tovább” – mondta Balogh József, energetikai szakértő az ATV Híradójának.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!