Mesés vagyont és jelentős adósságot hagyott örökösére Oszter Sándor: kiderült, kié lesz minden

Sokan tudják, hogy a tavaly elhunyt Oszter Sándornak jelentős vagyona volt, erről ő maga is nyilatkozott korábban.

A Nógrád megyei Diósjenőn található hatalmas házát ő csak kétszintes, tornyos kastélynak nevezte, amihez tartozik két tó, istálló, templom és magtár is.

Értékét 750 millió forintra becsülték pár éve, és az ingatlanpiaci helyzetet figyelembe véve azóta ez vélhetően nem csökkent, sőt.

Oszter Sándor pedig ezt mondta a birtok sorsáról: “A lányomé a köteles rész, az unokámé minden”.

Az unoka, a kiskorú Hunor azonban nemcsak mesés vagyont, hanem tetemes adósságot is örököl majd.

A 2004-ben megvásárolt diósjenői vadászkastélyt hatalmas összegű tartozás terheli, amit a színész 2009-ben egy közeli barátja megsegítésére vette fel.

Bors megtudta, a 315 ezer svájci frank törlesztőrészleteit nem fizette a „jóbarát”, aki ezzel nagy bajban hagyta Osztert és feleségét, mivel Failoni Donatella adóstársként szerepel a hitelfelvételben.

A birtok tulajdoni lapján máig szerepel 315 ezer svájci frank összegű zálogjog és annak járulékai. A mai árfolyamon ez 106 millió forintnak felel meg.

Az unoka, Hunor egyébként a még az adósság visszafizetését követően is hatalmas vagyont részletekben fogja megkapni.

“Nem szeretnék ekkora felelősséget róni Hunorra, így arra jutottam, hogy nem egyszerre, hanem apránként, havi apanázsban fogja megörökölni az Oszter-vagyont.

A környezetemben nap mint nap látom, hogy mennyire meg tudja bolondítani az embereket a pénz, én pedig nem akarom, hogy az unokámból egy újgazdag kis ficsúr váljon, akinek mindent a feneke alá tett a nagyapja” – nyilatkozta korábban a Borsnak Oszter Sándor.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!