Merkely Béla elárulta, szerinte kik mozoghatnak majd szabadon illetve ülhetnek ki egy kávézó teraszára

Ezen a héten Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, a nyitás lépéseit az oltottak számához fogják igazítani. Időközben pedig már a Magyar Közlönyben is megjelent az a jogszabály, amely a kijárási tilalom este 10-re tolását és az üzletek hosszabb, 21.30-ig lehetséges nyitvatartását valamint a szolgáltatások újranyitását a 2,5 millió beoltotthoz kötötte. Erről bővebben ITT OLVASHATSZ.

Az azonban ma még nincsen jogszabályokba fektetve, hogy a beoltottak élveznek-e majd előnyöket és ha igen, milyeneket. Ezzel kapcsolatban Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora így nyilatkozott az RTL Klub Híradójának:

„Én úgy tudom, hogy a nyitás, az elsősorban ott elképzelhető, ahol a védettség már kialakult, azaz azok a személyek lehetnek majd szabadon, illetve ülhetnek ki egy viszonylag lazán kialakított kávézó teraszára, akik már beoltottak vagy átestek a fertőzésen.”

Az RTL Klub tudósítója ezután még azt is hozzátette, hogy: Merkely Béla biztos abban, hogy a nem oltottak még akkor sem mozoghatnak kedvükre, ha a lakosság nagy része már védett lesz a vírussal szemben.

Kíváncsian várjuk majd, hogy fogják mindezt szabályozni a gyakorlatban. Itt megnézheted a Híradó ezzel kapcsolatos tudósítását:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!  

(Kiemelt kép: RTL Klub)