Mennyiségi korlátozást vezetett be a Lidl a krumplira és a tojásra: mutatjuk, mennyi a limit

Szerdán közölte Gulyás Gergely, hogy a friss tojás és az étkezési burgonya is csatlakozik az árSTOP-os termékek listájához, az egyik nagy üzletlánc máris mennyiségi korlátozást vezetett be a szóban forgó két termékre.

Azóta már az is kiderült, mennyivel lesz olcsóbb a hatósági ár miatt a tojás és a burgonya.

Ha arra vagy kíváncsi, mennyit spórolhatsz ezentúl a tojáson, ide kattintva tudhatod meg, ha pedig a burgonya új, olcsóbb ára érdekel, az ide kattintva derül ki.

Alighogy hatósági áras lett a krumpli és a tojás, a Lidl máris mennyiségi korlátozást vezetett be rájuk – írja a Telex.

A Lidl megkeresésükre azt írta: a kimérős burgonyából 5 kiló, a csomagoltból 1-3 csomag, a tojásból pedig 30 darab vehető egyszerre.

Az áruházlánc egyelőre nem tapasztalt megnövekedett keresletet egyik termékre sem.

„Kiskereskedelmi vállalatként alapvető feladatunk és felelősségünk a magyar lakosság folyamatos élelmiszerellátása és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az áruellátás minden áruházban folyamatosan biztosított legyen” – írták a Telexnek.

„Ugyanakkor a készletek folyamatos elérhetőségének biztosítása érdekében mennyiségi korlátozást vezettünk be a tojásra és a burgonyára is.

Ennek értelmében a lédig burgonya esetében maximum 5 kg, a csomagolt burgonya esetében kiszereléstől függően 1-3 csomag, míg tojásból maximum 30 db az egyszerre megvásárolható mennyiség.”

Neked mi a véleményed a mennyiségi korlátozás bevezetéséről? Írd meg kommentben, Facebook oldalunkon! 

(Kép: Pixabay)

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!