Megrázó kórházi adatokról számolt be az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília:

“Nagyon meredeken felszálló ágában van a járvány harmadik hulláma” – kezdte március 10-i sajtótájékoztatóját Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Különösen elszomorító a helyzet a kórházakban, ezzel kapcsolatban kiemelte: arról tájékoztatták őt a klinikusok, hogy egyre súlyosabb esetekkel találkoznak, fiatalok esetében és egész családoknál szintén. „A beérkezést követően szinte perceken, órákon belül lélegeztetőgépre szorulnak” – hangsúlyozta a tisztifőorvos, majd így folytatta:

„Soha ennyi koronavírusos beteget nem ápoltak még kórházban, az ápoltak tíz százaléka pedig lélegeztetőgépre szorul. Napról napra egy több kórházi kórtermet kell megnyitni, van, hogy egy egész szárnyat.”

Az elhunytakkal kapcsolatban Müller Cecília közölte: „Két harmincas éveiben járó fiatal is elhunyt a napokban, és jelen tudásunk szerint nem volt alapbetegségük. Ez egy figyelmeztető jel, láthatjuk, hogy mennyire szükségesek a szabályok betartása, és úgy tűnik, hogy egy kicsit fogy az erőnk. De ezt nem engedhetjük meg magunknak most! Fontos, hogy ne adjuk át a betegséget egymásnak, ezt pedig csak a védekező szabályok betartásával lehetséges” – hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!