Meghalt Tina Turner: kiderült hol, mikor és hogyan hunyt el!

83 éves korában meghalt Tina Turner, legendás amerikai énekesnő − közölte menedzsere.

Tina Turner, a zenei legenda, a nagy túlélő, aki férjével, Ike Turnerrel a 1960-as és 70-es években a legnagyobb slágerlemezeket adta ki, majd túlélte borzalmas házasságát, hogy már érett nőként diadalt arasson a listavezető What’s Love Got to Do With It című számmal 83 éves korában meghalt – adta hírül az AP News.

Menedzsere szerint az énekesnő kedden hunyt el, hosszas betegség után a svájci Zürich melletti Küsnachtban lévő otthonában. Békésen távozott az élők sorából.

Kevés sztárnak sikerült ekkora utat megtennie – Anna Mae Bullock néven ​​született egy tennessee-i kórházban, utolsó éveit pedig egy 260 ezer négyzetméteres birtokon töltötte a Zürichi-tó partján –, és rengeteg dolgot kellett túlélnie.

Fizikailag bántalmazták, érzelmileg teljesen megsemmisült és anyagilag is totálisan tönkrement az Ike Turnerrel húsz évig tartó kapcsolatában, és a 40-es éveiben vált igazi szupersztárrá, amikor a legtöbb pályatársa éppen lefelé tartott, Tina Turner továbbra is tündökölt.

Védjegyévé vált az erős kontraaltja, a merész mosolya és az erős arccsontjai, a parókapalettája és izmos lábai.

Több mint 150 millió lemezt adott el világszerte, 12 Grammy-díjat nyert, 1991-ben Ike-kal együtt beválasztották a Rock and Roll Hírességek Csarnokába – 2021-ben pedig egyedül, 2005-ben pedig a Kennedy Centerben tüntették ki, miközben Beyoncé és Oprah Winfrey ódákat zengett a díváról.

Életét filmre is vitték, egy Broadway musical is született róla, és egy HBO dokumentumfilm is  2021-ben, amelyet nyilvános búcsúnak nevezett.

Nyugodjon békében.

(Forrás: MTI)