Megérkezett a kora nyári, meleg idő, sajnos azonban nem tart sokáig: ekkor érkezik a jelentős lehűlés

Szerdán és csütörtökön kora nyári, nagyrészt napos idő várható, az ország jelentős részén 20 fok feletti csúcshőmérséklettel. A változás pénteken kezdődik, az idő pedig pont hétvégére hűl le, elég jelentős mértékben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

“Szerda estig a napsütés mellett keleten sok, nyugaton csak kevés gomolyfelhő képződik. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 18 és 25 fok között változik, északkeleten lesz a hűvösebb, nyugaton a melegebb. Késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön a fátyol- és gomolyfelhők mellett a Tiszántúlon és az északkeleti megyékben néhány, máshol több órára kisüt a nap. A déli óráktól az Északi-középhegységben és az északkeleti megyékben zápor, zivatar előfordulhat. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, zivatar környékén erős vagy viharos széllökés is lehet. A délutáni órákra 19 és 25 fok közé melegszik fel a levegő, az északkeleti megyékben lesz a hűvösebb.

Pénteken szakadozott felhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk, elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. A délnyugati szél északnyugatira, északira fordul, és többfelé megerősödik, a középső országrészben néhol viharossá fokozódik. A minimum-hőmérséklet 6, 12 fok között várható. A csúcshőmérséklet 13, 23 fok között valószínű, az északkeleti megyékben lesz a hűvösebb.

Szombaton napközben gomolyfelhős, napos időre van kilátás, az északkeleti megyékben és a Tiszántúlon lehet több felhő, és ezeken a tájakon helyenként zápor, zivatar előfordulhat. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, néhol viharos széllökések kísérik. A minimum-hőmérséklet -2 és +6, a csúcsérték 10 és 15 fok között várható.

Vasárnap napos idő várható többnyire kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A szél gyenge vagy mérsékelt marad. Hajnalban -5, +2, délután 10, 17 fok valószínű.”

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)