Március 1-től új juttatásban részesülnek a véradók: Országos Vérellátó Szolgálat ezzel a gesztussal köszöni meg a segítséget

Március 1-től új juttatásra számíthatnak azok, akik önkéntesen adnak vért, adta hírül az Országos Vérellátó Szolgálat a Magyar Távirati Irodához eljuttatott közleményében.

Az OVSZ hétfőtől ezer forintos „kalóriapótlási” étkezési utalványt ad véradóinak. A szervezet közleménye szerint a véradóknak köszönhetően a koronavírus-járvány ellenére is stabil az országos vérkészlet, így a vérellátó folyamatosan tudja biztosítani az egészségügyi intézményeknek a vérkészítményeket.

Mint írták, a véradás önkéntes, így törvény szerint csak a kalóriapótlásról gondoskodhat a szervezet, azonban március 1-jétől lehetőség nyílik arra – a vérellátó régi szándéka szerint –, hogy a véradó donorok részére ezer forint értékű kalóriapótlási étkezési utalványt adjanak.

A vérellátó ezzel a gesztussal is szeretné megköszönni a véradók önzetlen segítségét és kitartását – olvasható az Országos Vérellátó Szolgálat közleményében.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Forrás: MTI, kiemelt kép: MTI – Czeglédi Zsolt)