Már lehet tudni, meddig tart még a jó idő: itt az előrejelzés a hét második felére

Nem lehetett panaszunk az időjárásra október első hétvégéjén. A hűvösebb hétköznapok után magasra kúszott a hőmérő higanyszála, olyannyira, hogy két melegrekord is megdőlt a hétvégén.

“Szombaton az ország déli területein több helyen is 30 Celsius-fok fölé melegedett fel a levegő. A Baranya megyei Kémesen 30,8 fokot regisztráltak, és ezzel megdőlt az október 3-ra vonatkozó maximumhőmérséklet rekordja. Mostanáig az október 3-i melegrekord 30,1 fok volt, amelyet 1985-ben mértek Mohácson. Az október 4. legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord mostanáig 17,8 fok volt, amelyet Milotán mértek 2006-ban. Most ez is megdőlt, mivel Sarkad-malomfokon mindössze 18,2 fokig hűlt le a levegő” – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A szokatlanul meleg időjárás azonban sajnos nem tart túlzottan sokáig.

“Szerdára nyugat felől beborul az ég, és esős, őszi időre készülhetünk, helyenként élénk északnyugati széllel. Nyugaton várható több csapadék, és itt esik vissza jobban a hőmérséklet, 15-22 fokos maximumokra van kilátás. Csütörtökön naposabb időre számíthatunk, csak kevés zápor lehet. Az erős, viharos északnyugati szélben 16-20 fokot mérhetünk – írja az idokep.hu.

Amíg hétfőn és kedden tehát döntően 20 fok felett lesznek a maximumhőmérsékletek, szerdán és csütörtökön a legtöbb helyen nem fogja elérni a 20 fokot a hőmérséklet még a legmelegebb órákban sem.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!