Majka és Balázs élő adásban feszült egymásnak: Majka szerint “szemétség megrendezni egy Fradi-Újpest focimeccset úgy, hogy…”

Az elmúlt hetekben Majka és Balázs eltérő álláspontot képviseltek a koncertek, fesztiválok megtartásával kapcsolatban. Majka azon a véleményen volt, hogy fel kellene oldani a nagyobb koncertek és fesztiválok megtartásának tilalmát, azzal kapcsolatban pedig, miszerint a tiltás alatt más munkát kéne végeznie kijelentette, hogy: “”Mi nem fogunk taxizni, pincérkedni, takarítani, kőműves melót vállalni”. Majka álláspontját ezen a linken tudod elolvasni.

Balázs viszont azon a véleményen volt, hogy a koncerteken, fesztiválokon a néhány négyzetméteren összezsúfolódott több ezres, esetenként több tízezres embertömeg könnyen a fertőzések gócpontja lehet, és az alábbi kijelentéssel üzent Majkának: “Sajnos, amíg esély van arra, hogy ezt a vírust egy vagy két ember elkapja azon a koncerten, vagy csak derüljön ki, hogy egy parkos koncert után valaki élet-halál között lebeg vagy lélegeztetőgépen van, akkor mit mondasz a közönségednek?!”

Mindkét álláspontot meg lehet érteni. Most pedig Majka és Balázs arra vállalkozott, hogy Balázsék rádióműsorában élőben beszélik meg a dolgot. Majka az adásban többek között ezeket mondta:

“A mai napig azt gondolom, hogy szemétség megrendezni egy Fradi-Újpest focimeccset úgy, hogy a zenészek otthon ülnek, és szemétség azt mondani, hogy ezt lehet, nekünk meg azt mondani, hogy nem lehet. Viszont van abban azért logika, hogy a 22 ezres Fradi-Újpest meccsen 18 ezer ember valójában ül, egy helyen van. A B középben a 2000-2000 ember, akik a két kapu mögött vannak, azok vannak egymás nyakában. Az sem 500!”

Sebestyén Balázs szerint viszont az a fontos kérdés, hogy miért lehet focimeccs, mert nagykoncertek sehol nincsenek a környező országokban a járvány miatt, akkor kérdés, hogy miért megengedőek a focival…

A teljes adást a Rádió 1 honlapján, ide kattintva tudod meghallgatni.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!