Magyarország Kormánya közzétette a húsvét utáni nagy újranyitási terv 4+1 pontját: mutatjuk, melyek ezek

Péntek reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnök már felvázolta nagy vonalakban, hogy mire kell számítani, péntek délután pedig Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette részletesen az újranyitás legfőbb pontjait.

Ezt követően Magyarország Kormányának Facebook oldalára is fölkerült a húsvét után esedékes újranyitási terv 4 + 1 pontja.

Mi most összehasonlítjuk ezeket a pontokat a jelenleg érvényben lévő intézkedésekkel. Ennyi minden fog változni a húsvét utáni napokban, amikor elérjük a 2,5 millió beoltottat:

A jelenleg este 8 és hajnal 5 között érvényben lévő kijárási tilalom este 10-től hajnali 5-ig tart majd, két órával tovább lehetünk tehát este az utcákon.

A jelenlegi szabályok szerint hajnal 5 és este 7 óra között lehetnek nyitva az üzletek és azok közül is csak bizonyos boltok. Az új szabályok szerint minden üzlet hajnal öttől este fél 10-ig lehet nyitva.

Be kell azonban tartani a 10 négyzetméterenként csak 1 vásárló szabályt.

A szolgáltatások esetében a március 8. előtti szabályok térnek vissza, tehát a mostani szabályokkal ellentétben újra nyitva lehetnek például a fodrászatok, kozmetikák, műkörmösök is.

A +1 pont értelmében, a dolgozók oltását követően kinyitnak az óvodák, az általános iskolák és a középiskolák, várhatóan április 19-től.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!