Magyar Péter egy régebbi interjúban így vallott házasságáról: “Szívszorító, ha könnyezik a gyereked, mikor meglátja az édesanyját egy…”

Mostanában Varga Judit és Magyar Péter korábbi házasságával kapcsolatban inkább csak annak balhéiról lehet olvasni, pedig volt idő, mikor a legnagyobb szeretettel beszéltek egymásról.

kepmas.hu portálon 200 februárjában jelent meg az az interjú, melyben úgy tűnt, minden igazán idilli Varga és Magyar közt. Magyar Péter így beszélt Varga Juditról:

“Néha ugratnak persze a barátaim, amióta Judit miniszter lett, olykor megkérdezik, hogy nálunk ki viseli a nadrágot.

Ilyenkor mindig Margaret Thatcher férjét idézem, aki erre a kérdésre nevetve csak annyit válaszolt: „A nadrágot természetesen én viselem, de én is vasalom.”

De ha komolyra fordul a szó, akkor én inkább tiszteletet érzek, amiért mindketten hagyjuk egymást érvényesülni.

Meggyőződésem, hogy a választás szabadságát kell biztosítani mind a nőknek, mind a férfiaknak, és a lényeg, hogy mindkét fél elégedett legyen a felállással – ha valódi demográfiai fordulatra vágyunk, akkor van ezen munkálkodnivalónk” – mondta Magyar, aki később így folytatta:

“Nem akarom elhallgatni, hogy igen, agilis férfiként nehéz ez a szerep, és néha egyfajta társadalmi kísérletként tekintek magunkra: izgalmas meg szép, de miért velünk történik? (nevetnek).

Mert azért szívszorító tud lenni, ha könnyezik a gyereked, amikor újra meglátja az édesanyját egy bőrönddel – Juditnak talán még nehezebb, hogy ebben a tudatban kell tárgyalnia.

Aztán mindig arra jutok, hogy „a haza minden előtt”, mi ezt a szolgálatot elvállaltuk. Ha a mi példánk is hozzájárul ahhoz, hogy néhány év múlva Magyarországon sem lesz kirívó az, ha egy nő az anyaság mellett, akár nagycsaláddal is vállal vezető közéleti szerepet, akkor már nem éltünk hiába.

A kulcs szerintem a megfelelő társ megtalálásában keresendő, de fontos, hogy a szerepek újraértelmezése, átalakulása ne hozzon káoszt” – mondta el az interjúban Magyar Péter.

Ha arra is kíváncsi vagy Varga Judit mennyi szépet mondott Magyar Péterről az interjúban, ide kattintva láthatod.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Képek forrása: Magyar Péter Facebook oldala)