Ma még nyár, 30 fok körüli hőmérséklettel, aztán jön a fekete leves: durva lehűlés várható, mutatjuk, mire számíts

Kedden még hamisítatlan nyári idő várható szerdától azonban érkezik a lehűlés, ami alaposan átrajzolja az időjárási viszonyokat. Több mint 10 fokot esik vissza a hőmérséklet csütörtökre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint kedden délután túlnyomóan derült, száraz időre számíthatunk, legfeljebb helyenként lehet kevés fátyolfelhő az égen. A többnyire mérsékelt vagy élénk déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik, Sopron környékén a maximális széllökések elérhetik a 65 km/h-t. A hőmérséklet 27 és 31, késő este 14 és 20 fok között valószínű.

Szerdán időjárási szempontból kettéoszlik az ország: Az északkeleti megyékben még több órára kisüthet a nap, de a délutáni, esti órákban ott is erősen megnövekedhet a felhőzet. (Délnyugat, nyugat felől vastag, csaknem összefüggő felhősávok vonulnak északkelet felé). Délutántól elsősorban a délnyugati tájakon lehet már szakadozott felhőzet több-kevesebb napsütéssel.

Szerda délig főként az ország délnyugati felén valószínű többfelé eső, zápor, zivatar, a nap második felében az összefüggőbb csapadékzóna tovább vonul északkeleti irányba, de helyenként még nyugaton is hullhat csapadék. A délkeleti, déli, majd a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarban viharos lökések is lehetnek. Napközben hazánk nyugati, délnyugati felén 17, 22, északkeleti felén 23, 28 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtökre már mindenütt visszaesik a hőmérséklet a keddihez képest jó 10 fokkal. A napos körzetek, illetve időszakok mellett inkább erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző. Összességében több helyen valószínű eső, zápor, de kimaradhatnak területek a csapadékból. Helyenként zivatar is kialakulhat, legkisebb eséllyel az északnyugati megyékben. A nyugati, délnyugati szelet élénk, az Észak-Dunántúlon az északnyugati szelet erős lökések kísérik. Zivatar térségében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Az előrejelzések szerint a nyári meleg még jó ideig nem tér vissza.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat )