Literszámra vette a söröket, mégse volt soha részeg: egészen másra kellettek neki

A sört nem csak az íze miatt lehet szeretni: számos más módon is hasznát vehetjük, jöjjön most öt remek tipp, mi mindenre jó:

1. Finomabb íze lesz a húsnak

Azonban azt tudnunk kell, hogy a sörtől nem lesz lágyabb, omlósabb a hús, mivel ezt az alkohol savas hatása nem teszi lehetővé, és tudományosan is bizonyított. Hogy a hús puhább legyen, inkább szórd meg sóval, majd áztasd be sörös pácba.

2. Remek rovarcsapda készíthető

Egy műanyag flakont lyukasszunk ki, majd töltsünk az aljába némi sört, így pár óra múlva sok légy, darázs esik csapdába, mert nem bírnak ellen állni a sör szagának, és az üvegből képtelenek lesznek kijutni. Ugyanez a módszer alkalmazható a kertben is, hogy megelőzzük a csigák pusztítását. Egy konzervdobozba töltsünk kevés sört, majd helyezzük ki a csapdát, ami pár nap múlva tele lesz csiga tetemekkel.

3. Fényessé teszi a rézedényeket

Annyi a dolgunk, hogy egy liter sört töltsünk bele egy nagyobb tálba, majd abba áztassuk bele a rézedényeket, használati eszközöket, majd a végén sikáljuk végig a felületeket, hogy fényessé váljanak.

4. Csökkenti a vesekő kialakulásának esélyét

Amint már említettük, a sör mértékkel történő fogyasztása jót tesz a veseműködésnek, mivel kitisztítja a szerveket a homoktól, így akadályozva meg a vesekő kialakulását.

5. Szépségápolás

Töltsük meg kellemes hőmérsékletű vízzel a fürdőkádat, majd keverjünk bele egy liter sört, ami után jöhet a 20-30 perces fürdőzés. Ez szebbé teszi a bőrt, segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, enyhíti az ekcémás tüneteket, valamint javítja a bőr vérellátását. Ha a hajadat is hetente leöblíted mosás előtt némi sörrel, és bedörzsölöd pár percig, majd megmosod, sokkal egészségesebbek és fényesebbek lesznek a hajszálaid.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)