Lánya közölte a szörnyű hírt: meghalt a legendás magyar tévés, az Egymillió fontos hangjegy és a Pulzus műsorvezetője

A Magyar Rádió nyilvános Facebook-csoportban lehetett rátalálni elsőként a szomorú hírre: “Módos Anikó, Péter lánya most osztotta meg, hogy Péter elment! Legyen könnyű néked a föld” – olvasható a bejegyzésben.

A népszerű műsorvezető, a legendás rádiós és tévés életének 82. évében hunyt el. A Wikipedia szerint Módos Péter nyolcévesen kezdett zongorázást tanulni a Fővárosi Zeneiskola Szervezetnél, amit 1956 októberében abbahagyott. 1957-ben tett érettségi vizsgát a Vörösmarty Gimnáziumban. Ezután műszerésznek tanult, majd gyógyszertári mérlegeket javított.

1961-ben nősült meg, lánya, Anikó 1963-ban született. 1967-ben Komjáthy György felkérte a 39 tagú „Csak fiataloknak” Klub vezetőjének.

1968-ban a Magyar Televízióba került műsorszerkesztőnek, ahol 32 évig dolgozott. Több műsort is szerkesztett és rendezett, mint például a KKK (Könnyűzenét Kedvelők Klubja), Slágerszerviz, Egymillió fontos hangjegy, Pulzus Könnyűzenei Panoráma (ezt előbb Sztevanovity Dusánnal, majd Vágó Istvánnal, végül egyedül), Roxínpad, TeleJazzPódium. 2000-ben vonult nyugdíjba. 1992 és 2007 között a Petőfi Rádióban a Jazzshow című műsort szerkesztette és vezette.

Mi most egyik legnépszerűbb műsorával a Pulzus egy részletével emlékezünk rá. Nyugodjon békében, részvétünk a családnak.