Kötcsén kiderült, tervez-e a kormány szigorításokat, korlátozásokat: egyértelmű a válasz

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Magyarországért Alapítvány Polgári Piknik elnevezésű rendezvénye előtt nyilatkozott az újságíróknak.

Orbán Balázs az eseménynek helyet adó Dobozy Kúriánál bejelentette: Továbbra sem terveznek járványügyi korlátozásokat, “mert nem azok, hanem az oltás a megoldás”, és mindenkit arra bátorítanak, hogy oltassa be magát”.

Az államtitkár elmondta: a kötcsei találkozón Orbán Viktor miniszterelnök hosszan beszél majd tágabb kitekintésű, nemzetközi kérdésekről, és az Európai Uniórót is szóba hozza majd.

“Azt gondolom, hogy az EU a legélhetőbb, legjobb keret Magyarország számára az elmúlt száz évben, abban vagyunk érdekeltek, hogy az unió egyben maradjon” – húzta alá az államtitkár.

Orbán Balázs megjegyezte, számos kihívás áll a közösség előtt: adósságválság, versenyképességi problémák, és az, hogy “nem tudjuk érvényesíteni az akaratunkat a világban”. Azt mondta, hogy küzdeni kell az EU egyben maradásáért.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook oldala)