Könnyfakasztó videó! Ilyen gyönyörűen énekelte Tompos Kátya a legnagyobb slágerét!

Túlzás nélkül állítható, hogy egy ország gyászolja a péntek hajnalban, mindössze 41 éves korában elhunyt Tompos Kátyát.

A Jászai Mari-díjas színésznőt rengetegen szerették, és számtalan emlékezetes szerepét vagy épp dalát méltatják a megemlékezésekben.

Ám valószínű, hogy a leghíresebb szerzemény, ami a nevéhez kötődik, és amit talán a legtöbben ismernek, a Magányos csónak című dal.

A szám a Valami Amerika 2 című filmben is elhangzott, a videóklip alatt pedig egyre többen fejezik ki megrendülésüket és részvétüket.

Sokan alig tudják felfogni, hogy Kátya nincs többé. A TV2 reggeli műsorának házigazdái élő adásban tudták meg a borzalmas hírt a színésznő haláláról: ide kattintva láthatod, hogy fogadták.

Közben az is kiderült, hogy a színésznő rendelkezett arról, mi legyen a gyógykezelésére összegyűjtött pénzzel, ha ő maga már nem tudná azt felhasználni: ide kattintva megtudhatod a részleteket.

Tompos Kátya énekes szerepei egyébként különösen figyelemreméltóak. Fellépett többek között Goran Bregoviccsal, a Budapest Klezmer Banddel, Hrutka Róberttel, valamint a Söndörgő zenekarral Indiában is.

2013 novemberében Keresztül Európán címmel jelent meg első szólólemeze, amely varázslatos zenei utazás Angliától Oroszországig, angol, francia, bolgár, magyar és orosz nyelven énekelt dalok.

Tompos Kátya több filmben is főszerepet játszott, látható volt a Valami Amerika 2-ben (2008), Poligamyban (2009), a Köntörfalakban (2010), Nőm, nejem, csajomban (2012), Coming outban (2013), Valami Amerika 3-ban (2018) vagy például a Most van most című filmben (2019).

Munkásságát 2005-ben Máthé Erzsi-díjjal ismerték el. 2007-ben a Bárka Színházban a legjobb színésznő közönségdíját nyerte el. 2009-ben Gundel Művészeti Díjjal, 2010-ben Junior Prima Díjjal tüntették ki.

2014-ben Jászai Mari-díjat kapott. 2019-ben átvehette a Vidor fesztivál legjobb női szereplőjének díját a Varsói melódia címszerepéért – olvasható az MTI megemlékezésében.

Most pedig jöjjön legismertebb dala, mi ezzel a számmal adózunk az emlékének:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!