Kitálalt a kegyelmi botrányt kirobbantó ügyvéd: “Ordított, hogy itt valami nagyon bűzlik! Undorral és elborzadva olvastam a…”

Facebook oldalt indított az az ügyvéd, aki kirobbantotta a kegyelmi botrányt! Ő volt az, aki rátalált a Kúria egyik határozatára, melyből kiderült: Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette K. Endrét.

Bejegyzésében részletesen leírja, hogyan bukkant az ügyre, és mit érzett, mikor tudomást szerzett róla:

“Undorral és elborzadva olvastam a határozat első 23 pontját, melyekben a Kúria leírta az első- és a másodfokon eljárt bíróságok határozatait, valamint az azokban megállapított és a felülvizsgálati eljárásban már nem támadható tényállást.

Amikor azonban ahhoz az ominózus 24. ponthoz értem, a kávéscsésze kis híján kiesett a kezemből és majdnem leszédültem a székemről:

A Kúria ebben a pontban rögzítette, mégpedig egy bírósági határozathoz méltó hideg, precíz tárgyilagossággal Novák Katalin kegyelmi döntésének tényét és pontos tartalmát.

Többször is átolvastam a szöveget, mert nem hittem a szememnek. Elnöki kegyelem?

Egy ilyen – még büntetőügyekhez szokott ügyvéd szemével nézve is – ocsmány, undorító ügyben, melyben szexuálisan abuzált, ráadásul érzelmileg, lelkileg és egzisztenciálisan teljesen kiszolgáltatott, gyermekotthonban nevelkedő kiskorúak a sértettek?” – teszi fel a kérdést az ügyvéd, majd így folytatja:

“És pont egy olyan politikustól, aki egész politikusi karakterét a család- és gyermekvédelemre építette fel, ráadásul a „gyermekvédelmi”, „pedofilellenes” propagandakampány kellős közepén, amikor azzal harsogják tele közpénzből az országot, hogy a gyermekek védelme miatt támadja „hazánkat” „Brüsszel”? Ordított, hogy itt valami nagyon „bűzlik” – írja posztjában.

Itt a teljes bejegyzést elolvashatod.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: Novák Katalin Facebook oldala)