Kim Dzsong Un felszólította a haderőt, álljon készen az azonnali, mindent elsöprő nukleáris ellentámadásra!

A hét végén rendezett észak-koreai katonai műveletekkel, köztük a rakétakilövéssel a hadsereg egy esetleges háborúra adott válaszlépéseit szimulálták, a gyakorlatokat Kim Dzsong Un észak-koreai vezető is megtekintette – jelentette hétfőn a KCNA észak-koreai állami hírügynökség.

Tette ezt egy nappal azt követően, hogy a kommunista állam újabb ballisztikus rakétát bocsátott fel a Keleti-tenger irányában.

A hadgyakorlat egy dél-koreai-amerikai közös nukleáris támadásra adott válaszlépést szimulált, és egyúttal rendkívül erős üzenet az ellenség számára – tette hozzá a hírügynökség.

A felbocsátott rakétát a bejelentés szerint nukleáris robbanófej-utánzattal is felszerelték.

A KCNA emellett idézte Kim Dzsong Unt is (képünkön), aki felszólította a hadsereget, álljon készen „az azonnali, mindent elsöprő nukleáris ellentámadásra”.

Észak-Korea vasárnap bocsátott fel rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát, a kilövést megtekintette Kim Dzsong Un is. A rakéta mintegy 800 kilométeres távolságot tett meg, majd becsapódott a tengerbe.

Egy másik közleményében a hírügynökség azt közölte, több mint 1,4 millió észak-koreai jelentkezett önként a hadseregbe az utóbbi időben. Két nappal korábban a KCNA 800 ezer újonnan bevonult önkéntesről adott hírt.

Dél-Korea egy hete az elmúlt öt év legnagyobb katonai hadgyakorlatát tartja az Egyesült Államokkal közösen, amelynek célja az együttműködés megerősítése az északi fenyegetés felerősödésével szemben.

A Szabadságpajzs elnevezésű katonai manőver a tervek szerint március 23-ig tart – olvasható a  hírügynökségi jelentésben.

(Kép: AFP)

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI)